Omgeving

De Tarn et Garonne staat bekend om haar groene zacht glooiende heuvels die bedekt zijn met boomgaarden en akkers die volstaan met graan en zonnebloemen.

Ook staat de omgeving bekend om zijn rust en charme, de Cahors en Coteaux du Quercy wijnen, culinaire keukens, en de vele historische stadjes. De Tarn et Garonne is nog niet overspoeld door toeristen waardoor je je waant in "het echte" Frankrijk zoals beschreven in boeken en geïllustreerd in films.

Er zijn diverse stadjes en dorpjes die de moeite waard zijn van het bezoeken. Moissac bezit een prachtige abdij, Lauzerte is een 12de eeuwse bastide met een museaal plein. Beide plaatsen liggen op de wandelroute naar Santiago de Compostella waar vele pelgrims naar toe trekken.

Andere grotere plaatsen zijn Montauban met een autovrij historisch centrum, Cahors dat bekend staat om zijn wijnen en natuurlijk Toulouse, het Parijs van het zuiden.

In de zomer zijn er vele festiviteiten zoals brocantes, vide greniers, dorpsfeesten en proeverijen. Ook zijn de wekelijks terugkerende markten een bezoek waard. Hier vindt u de culinaire specialiteiten van de omgeving en zult u zien dat dit absoluut een onderdeel is van de Franse cultuur.

Wilt u meer informatie over de omgeving, dan kunt kijken op de website http://www.toerisme-midi-pyrenees.nl/nl/index.php